c S

Na primorski univerzi brezplačen prevoz na informativne dneve le v petek

10.02.2017 08:36 Koper, 09. februarja (STA) - Primorska univerza tudi tokrat dijakom iz oddaljenih krajev zagotavlja brezplačni avtobusni prevoz na informativne dneve na Primorsko. Tudi letos so prejeli veliko prijav za tovrstni prevoz. Brezplačni prevoz je organiziran le v petek, ko bodo fakultete bodočim študentom odprle vrata ob 10. in 15. uri, so danes sporočili z univerze.

V petek bo brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota-Maribor-Celje-Ljubljana-Postojna-Koper-Izola-Portorož. V soboto, ko bodo sprejemi na fakultetah ob 10. uri, pa organiziranega prevoza po navedbah univerze ne bo.

V petek in soboto bodo dijaki lahko obiskali tudi Študentske domove Univerze na Primorskem, kjer bodo pridobili več informacij o nastanitvi v času študija.

Na vseh slovenskih fakultetah in akademijah bodo v petek in soboto potekali informativni dnevi, kjer se bodo bodoči študenti lahko informirali o vseh vprašanjih želenega študija. Pri tem jim bodo pomagali starejši kolegi iz študentskih organizacij.

Tako primorska študentska organizacija (ŠOUP) bodočim študentom svetuje, da si na območju Primorske čim prej pridobijo informacije o ureditvi subvencioniranega študentskega bivanja in naložijo aplikacijo ŠOUPit!, s katero bodo imeli študentsko življenje na dlani.