c S

Več vpisnih mest za magistrske in doktorske programe na Univerzi v Ljubljani

09.02.2017 13:27 Ljubljana, 09. februarja (STA) - Vlada je dala danes soglasje k vpisu v doktorske ter magistrske študijske programe Univerze v Ljubljani v prihodnjem študijskem letu. Tako bo na voljo 845 vpisnih mest za vpis v 1. letnik doktorskih in 7961 mest za vpis magistrskih študijskih programov. Število vpisnih mest se tako povečuje.

Kot je namreč vlada zapisala na družbenem omrežju Tumblr, se v študijskem letu 2017/2018 število vpisnih mest za doktorske programe na Univerzi v Ljubljani v primerjavi z letošnjim študijskim letom povečuje. Prvič bo razpisan nov študijski program Upravljanje in ekonomika javnega sektorja. Univerza v Ljubljani ima sicer raziskovalne skupine na vseh znanstvenih področjih doktorskega študija.

Število razpisanih mest za vpis v višji letnik je omejeno s številom vpisanih študentov prejšnjih generacij, so dopisali.

Tudi za vpis v magistrske študijske programe druge stopnje bo za prihodnje študijsko leto na ljubljanski univerzi na volj več mest, in sicer na račun rednega študija, ki se je povečal za 94 vpisnih mest. Od 7961 vpisnih mest za redni in izredni študij je 6842 mest na voljo za državljane Slovenije in drugih držav članic EU ter 1119 mest za tujce in Slovence brez slovenskega državljanstva, še pojasnjuje vlada.