c S

Prenovi poklicnega izobraževanja 2,7 milijona evrov

09.02.2017 10:44 Ljubljana, 09. februarja (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori projektu Prenova poklicnega izobraževanja 2016-2021. Za izvedbo projekta je namenjenih 2,7 milijona evrov, od česar bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oziroma nekaj več kot 2,1 milijona evrov, so sporočili iz omenjene službe.

Projekt, ki se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah, je namenjen razvoju modelov praktičnega usposabljanja, ki bodo prilagojeni razmeram in potrebam v Sloveniji. Gre za razvoj in pilotno vpeljavo dveh novih modelov srednjega poklicnega izobraževanja, ki se bodo izvajali v tesnem sodelovanju s socialnimi partnerji in podjetji.

Projekt bo prispeval k večji praktični usposobljenosti udeležencev na trgu dela, odpravi neskladij med doseženimi poklicnimi kompetencami posameznika in potrebami delodajalca ter zagotovil hitrejšo prehodnost udeležencev izobraževanja v sfero dela, so še zapisali v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.