c S

V Krškem slovesnost ob celoviti prenovi Osnovne šole Jurija Dalmatina

07.02.2017 13:50 Krško, 07. februarja (STA) - V Krškem bodo drevi slovesno obeležili končanje celovite prenove tamkajšnje osrednje Osnovne šole Jurija Dalmatina in hkrati 45-letnico njenega delovanja. Celotna naložba je stala 5,5 milijona evrov, krška občina pa je za 1,65 milijona evrov vredno energetsko sanacijo šole nekaj več kot milijon evrov dobila iz evropskega kohezijskega sklada.

Po podatkih Občine Krško so preostali del večletne naložbe pokrili sami, za prenovo šolskih prostorov pa so namenili 3,85 milijona evrov.

Projekta prenove šole so se leta 2014 najprej lotili z energetsko sanacijo. Leto kasneje so nadaljevali s celovito prenovo kuhinje, jedilnice, zunanjih površin in učilnic na predmetni stopnji. Lani so prenovili še preostali del šole in bazen.

V okviru prenovitvenih del so prenovili tlak, notranje stavbno pohištvo, strojne in električne napeljave, opremo v učilnicah in prostorih razredne stopnje ter osrednjega dela šole. Prenovili so tudi čakalnico, garderobo na razredni stopnji, knjižnico, zbornico ter pisarniške prostore.

Drugi del prenove učilnic in prostorov za višjo stopnjo so začeli junija lani. Ta je med drugim obsegala prenovo tlaka, notranjega stavbnega pohištva, strojnih in drugih napeljav ter opreme v učilnicah in preostalih prostorih. Uporabno dovoljenje za omenjeni del so dobili novembra lani, so še sporočili s krške občine.

Na Osnovni šoli Jurija Dalmatina so za STA povedali, da imajo v tekočem šolskem letu vpisanih 756 otrok.