c S

Krški otroški vrtec Pika Nogavička v prenovljenih prostorih

06.02.2017 10:07 Krško, 06. februarja (STA) - V otroški vrtec Pika Nogavička pri osnovni šoli v Leskovcu pri Krškem so se po januarja končani prenovi, preureditvi in dozidavi njegovih prostorov danes vrnili otroci. Krška občina bo za naložbo odštela nekaj manj kot milijon evrov, iz državnih sredstev za sofinanciranje občinskih naložb je zanjo dobila nekaj več kot 660.000 evrov.

Krški župan Miran Stanko je povedal, da so občini za omenjeno naložbo odobrili nekaj več kot 350.000 evrov državnih nepovratnih in dobrih 310.000 evrov povratnih sredstev, razliko pa bodo pokrili sami.

V okviru prenove petoddelčnega vrtca, ki ga obiskuje približno 90 otrok, so njegovo stavbo energetsko sanirali, dozidali terase in igralnice na južni strani, razširili vhod, dozidali razdelilno kuhinjo, pralnico in shrambo, prenovili in razširili sanitarije ter pomožne prostore. Prenovili so tudi dotrajane napeljave, uredili protipožarno varnost in okolico vrtca.

Stanko je še dodal, da nameravajo v krški občini letos energetsko sanirati in celovito prenoviti še otroški vrtec v Brestanici ter osnovno šolo v Podbočju.