c S

Evropska sredstva za izobraževanje strokovnih delavcev za nove pedagoške načine dela

06.02.2017 07:55 Ljubljana, 03. februarja (STA) - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori javnemu razpisu Popestrimo šolo 2017-2021, ki naj bi z usposabljanjem učiteljev spodbudil uporabo novih oblik dela. Za razpis je namenjenih 1,3 milijona evrov, od česar bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov, so sporočili iz omenjene službe.

Predmet javnega razpisa, ki bo objavljen predvidoma prihodnji teden, je sofinanciranje programa Popestrimo šolo 2017-2021, ki je namenjen profesionalnemu usposabljanju strokovnih delavcev v osnovni in srednji šoli. Namen razpisa je prispevati k razvoju novih pedagoških načinov dela in inovativnih učnih okolij.

Preko razpisa bodo financirali zaposlitev strokovnih delavcev, ki se bodo posvečali individualnim potrebam učencev in dijakov, njihovim primanjkljajem oziroma nadarjenostim, še posebej s spodbujanjem bralne pismenosti, učenja učenja, kritičnega mišljenja, raziskovanja, inovativnosti, trajnostne naravnanosti, uporabe pametne tehnologije in podjetništva.

Cilj razpisa je uspešno zaključeno profesionalno usposabljanje več kot 2600 strokovnih in vodstvenih delavcev na področjih osnovnošolskega izobraževanja ter srednjega poklicnega, strokovnega in splošnega izobraževanja v zahodni kohezijski regiji, so zapisali v omenjeni službi vlade.