c S

Na dogodku Ne teslo, Tesla bom o priložnostih v naravoslovnih in tehničnih poklicih

31.01.2017 14:51 Ljubljana, 31. januarja (STA) - Slovenski dijaki so, sodeč po rezultatih zadnje raziskave znanja TIMSS Advanced 2015, najboljši v fiziki na svetu. Odgovore na to, kaj lahko s temi znanji ustvarijo, bodo lahko izvedeli na sredinem dogodku Ne teslo, Tesla bom, ki bo v sredo z začetkom ob 12.30 v okviru vseslovenskega projekta Inženirke in inženirji potekal na Gimnaziji Bežigrad.

Namen pogovora o kariernih možnostih je promocija tehničnih in naravoslovnih poklicev ter inovativnosti med dijaki tretjega in četrtega letnika. Kot so zapisali organizatorji dogodka, se bodo pogovora udeležili sogovorniki iz prakse, ki bodo podelili svoje izkušnje in kakšne sodelavce iščejo.

Uvodoma bodo udeležence pogovora pozdravili ravnatelj Gimnazije Bežigrad Ciril Dominko, ena od pobudnica projekta Inženirke in inženirji bomo Edita Krajnović, preko video nagovora pa bo dijake pozdravila tudi evropska komisarka za promet Violeta Bulc.

Z dijaki se bodo na dogodku, katerega častni pokrovitelj je predsednik Borut Pahor, pogovarjali tudi izvršni direktor za inovacije in digitalizacijo poslovanja v družbi BTC Julij Božič, izvršna direktorica ABC Pospeševalnika Urška Jež ter namestnica glavnega direktorja v inženirskem podjetju Plinovodi Sarah Jezernik.

Prav tako se bodo pogovora udeležili direktorica družbe Smartis Zdravka Zalar, odgovorna za področje internega komuniciranja in zavzetosti zaposlenih pri Danfoss Trata Mateja Panjan ter vodja tehnologije pri tem podjetju Aleš Pušnik ter direktor energetskih rešitev v Petrolu Jože Torkar. Pridružil se jim bo tudi direktor podjetja Kyuriosity in Mladi manager 2015 Gregor Rebolj.

Ustanovitelji projekta Inženirke in inženirji želijo mlade predvsem navdušiti za ustvarjalnost v tehničnih poklicih, ki nas bo, kot so zapisali v sporočilu za javnost, vodila k dvigovanju dodane vrednosti in konkurenčnosti.