c S

Vlada namenila dodatna dva milijona za šport

26.01.2017 11:56 Ljubljana, 26. januarja (STA) - Vlada je na današnji seji sprejela dopolnjen letni program športa za leto 2017, ki za dva milijona evrov povečuje sredstva, namenjena za šport, je sporočila prek Twitterja. Vlada je 15. januarja sicer že potrdila program športa za letos, ko je iz proračuna namenila nekaj nad 16 milijonov evrov za programske in razvojne naloge ter infrastrukturo.

Sedaj bosta na voljo še dodatna dva milijona, ki bosta nadomestila izpad koncesijskih dajatev od iger na srečo; ta je nastal zaradi posebne obdavčitve srečk, uvedene pred dobrimi tremi leti. Fundacija za šport bo tako letos lahko razdelila le osem milijonov evrov namesto desetih.

Člani izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) so 24. januarja že govorili o teh dodatnih dveh milijonih evrov za šport iz državnega proračuna. "Država naj bi zagotovila dodatna dva milijona evrov za šport namesto tistih sredstev, ki so izpadla iz FŠO in so se za letos z desetih zmanjšala na osem milijonov. Zato je ministrstvo, pristojno za šport, dalo tudi predlog dodatne razdelitve sredstev letnega progama športa, enega pa smo oblikovali v športu," je na seji izvršnega odbora povedal predsednik OKS, Bogdan Gabrovec.