c S

V Miklavžu načrtujejo obnovo podružnične šole

23.01.2017 09:07 Miklavž na Dravskem polju, 22. januarja (STA) - V Občini Miklavž na Dravskem polju načrtujejo obnovo podružnične šole v Dobrovcih. Po besedah župana Leopolda Kremžarja je med drugim nujno zgraditi jedilnico, ki je šola zdaj nima, prav tako naj bi uredili zbornico in multimedijsko učilnico. "Hiša je sicer dobro vzdrževana, a enostavno manjka nekaj prostorov," je povedal za STA.

Občinski proračun je trenutno še v fazi sprejemanja, zato podrobnosti financiranja še niso določene. Tudi na gradbeno dovoljenje še čakajo. Vrednost projekta ocenjujejo na nekaj manj kot 770.000 evrov, gradnjo pa bi radi izvedli še med letošnjimi poletnimi počitnicami.

Obstoječi objekt v dveh etažah, ki ima trenutno štiri učilnice s spremljajočimi prostori, nameravajo z dograditvijo in rekonstrukcijo razširiti, tako da bodo dodatno zagotovili multimedijsko učilnico, jedilnico, garderobo, knjižnico in nove sanitarije.

Podružnično šolo v Dobrovcah trenutno obiskuje 62 učencev od prvega do četrtega razreda. "Glede na to, da se matična osnovna šola Miklavž na Dravskem polju zaradi povečanja števila oddelkov sooča s prostorsko stisko, bi dograditev podružnice v Dobrovcah pripomogla tudi k razrešitvi prostorske stiske v matični šoli," poudarjajo na občini.