c S

V Celju kmalu novi šolski telovadnici

16.01.2017 08:40 Celje, 15. januarja (STA) - Celjski učenci in dijaki bodo kmalu bogatejši za nove športne površine. Pri I. osnovni šoli in I. gimnaziji v Celju namreč rasteta novi telovadnici. Skupaj bosta stali skoraj sedem milijonov evrov. Gradnja telovadnice pri I. osnovni šoli v Celju je sicer ena največjih letošnjih naložb celjske občine, ki bo stala 3,2 milijona evrov.

Večino denarja za to telovadnico bo zagotovila celjska občina, del pa Fundacija za šport in država. Gradbena dela so zaradi arheoloških izkopavanj začeli z nekajmesečno zamudo. Gradnja zdaj poteka po načrtih, končana naj bi bila konec prihodnjega leta.

Pogoji za šport bodo prihodnje leto boljši tudi za dijake I. gimnazije v Celju. Najstarejša celjska gimnazija naložbo uresničuje s pomočjo države, ki je denar za gradnjo zagotovila v celoti. Nova športna dvorana bo stala slabe tri milijone evrov, približno 500.000 evrov bo treba odšteti še za opremo.

Denar zanjo bo prav tako prispevala država. Večja gradbena dela so že končana, v prihodnjih mesecih se bodo lotili še obrtniških del, polaganja inštalacij in urejanja okolice. Nova telovadnica naj bi zaživela v začetku novega šolskega leta.