c S

Učenci zadnje triade vabljeni k sodelovanju na likovnem natečaju

16.01.2017 08:18 Ljubljana, 14. januarja (STA) - Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in 3. program Radia Slovenija ARS učence tretje triade osnovnih šol osrednje Slovenije vabita k sodelovanju na likovnem natečaju Zakaj je polje jezero. Izdelke lahko zainteresirani posredujejo še do 8. februarja, slovenskega kulturnega praznika, ko se razpis zaključi, so sporočili z JSKD.

Cilj natečaja je povezava zvočnega in likovnega umetniškega izraza. Izhodišče za likovno ustvarjanje je namreč radijska igra slovenske avtorice in dramske igralke Saše Pavček Zakaj je polje jezero, ki poslušalca popelje v čas legende o nastanku presihajočega Cerkniškega jezera. Radijska igra je dostopna na Otroškem portalu RTV Slovenija od 2. decembra.

Kot so še zapisali na JSKD, soorganizatorja razpisa želita vplivati na razvijanje slušne senzibilnosti otrok, spodbuditi likovno interpretacijo slišanega, nagovoriti otroški notranji domišljijski svet ter z novo izkušnjo povezovanja avdio-vizualnega obogatiti učni program.

Izbrana likovna dela bodo razstavljena na skupinski regijski razstavi, ki bo 19. maja v galeriji KULT3000. Razstavo bodo posvetili Tednu ljubiteljske kulture 2017, ki bo izpostavljal ustvarjanje na področju vizualne umetnosti. Poleg tega bodo izbrani likovniki povabljeni k učni uri v dramskih studiih Radia Slovenija, kjer bodo spoznali, na kakšen način nastajajo radijske igre in program ter kako poteka delo na radiu.