c S

Objavljen razpis za prvo zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja

16.01.2017 08:12 Ljubljana, 13. januarja (STA) - V uradnem listu je danes objavljen javni razpis za izbor operacij Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2017/II. Cilj razpisa je zaposliti 90 učiteljev začetnikov v starosti do 29 let, in sicer devet v vzhodni in 81 v zahodni kohezijski regiji za obdobje osmih mesecev za poln delovni čas.

Rok za oddajo prijav je 13. februar do 10. ure. Na razpis se lahko prijavi javni ali zasebni vzgojno-izobraževalni zavod, ki mora pred vložitvijo prijave na razpis v skladu z zakonodajo s področja zaposlovanja objaviti prosto projektno delovno mesto in opraviti izbirni postopek.

Prav tako mora zavod skupaj z izbranim kandidatom za učitelja začetnika pripraviti predlog načrta usposabljanja in izpolniti prijavo, ki jo mora skladno z zahtevami javnega razpisa posredovati ministrstvu, so sporočili z ministrstva za izobraževanje.

Izbrani prijavitelji bodo zaposleni na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v vzgojno-izobraževalnih zavodih v javnoveljavnem programu oz. v programu s pridobljeno javno veljavnostjo.

Kot določa razpis, ki ga sofinancirata EU iz Evropskega socialnega sklada in ministrstvo za izobraževanje, bo izbrani prijavitelj z učiteljem začetnikom sklenil pogodbo o zaposlitvi na razpisanem projektnem delovnem mestu z začetkom opravljanja dela 1. aprila, po izteku te pogodbe pa bo z istim učiteljem začetnikom sklenil novo pogodbo o zaposlitvi s trajanjem vsaj do 30. maja 2018.

Razpis je objavljen na spletni strani ministrstva za izobraževanje in v uradnem listu. Kot pravočasne bodo upoštevane vse vloge, ki bodo ne glede na način dostave v vložišče ministrstva prispele v razpisanem roku.