c S

Študentski dom Ljubljana še sprejema prošnje na dodatni razpis za bivanje

13.01.2017 10:46 Ljubljana, 13. januarja (STA) - Študentski dom Ljubljana še do 20. januarja sprejema prošnje na dodatni razpis za subvencionirano bivanje v študijskem letu 2016/2017. Dodatni razpis za bivanje v Študentskem domu Ljubljana, kjer je na voljo 378 prostih mest, in Dijaškem domu Vič s 25 prostimi mesti, je namenjen študentom visokošolskega študija.

Prošnjo lahko vložijo študenti, ki imajo status študenta in se izobražujejo po študijskih programih, ki jih izvajajo kot redni študij ali kot izredni študij najmanj tri dni v tednu. Poleg tega ne smejo biti v delovnem razmerju ali samozaposleni, povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu pa ne sme presegati 150 odstotkov povprečne bruto plače na zaposlenega. Njihovo stalno prebivališče mora biti oddaljeno najmanj 25 kilometrov od kraja študija. Prav tako pa ne smejo biti izključeni iz študentskega doma.

Prošnjo lahko oddajo tisti študenti s statusom, ki v študijskem letu 2015/2016 niso bivali v študentskih domovih ali pri zasebnikih s subvencijo, ali pa so v študijskem letu 2015/2016 pridobili pravico do subvencioniranega bivanja, vendar je niso koristili. Vložijo jo lahko tudi študenti, ki prošnje za sprejem ali podaljšanje bivanja v študentskem domu niso vložili v roku, ali pa so za študijsko leto 2016/2017 prejeli zavrnilno odločbo, ker niso izpolnjevali pogojev.

Prošnje je treba oddati prek elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. V Študentskem domu Ljubljana zainteresirane še pozivajo, da z oddajo prošnje ne odlašajo do zadnjega dne.