c S

Za spodbujanje socialne vključenosti mladih s posebnimi potrebami 2,8 milijona evrov

12.01.2017 08:54 Ljubljana, 11. januarja (STA) - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo v kratkem objavilo javni razpis spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje. Skupna višina sredstev za izvedbo razpisa znaša skoraj 2,8 milijona evrov, od česar bo Evropski socialni sklad prispeval 80 odstotkov oz. okvirno 2,2 milijona evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti, namenjenih razvoju novih modelov oz. nadgradnji obstoječih za povečevanje zmožnosti socialnih in poklicnih kompetenc otrok ter mladostnikov s posebnimi potrebami, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je kot organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad izdala odločitev o podpori za omenjeni razpis.

Kot so dodali, se bo s tem otroke in mladostnike spodbudilo k večjemu vključevanju v širšo lokalno skupnost ter ustvarjanju priložnosti za delovna okolja, s tem pa za bolj kakovostno samostojno življenje.

Za sredstva javnega razpisa bodo lahko kandidirali zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami za gluhe, gibalno ovirane, slepe oz. slabovidne otroke in mladostnike ter osnovne šole s prilagojenimi programi.