c S

V Sveti Ani bodo zelo veseli prizidka k vrtcu

09.01.2017 08:12 Sveta Ana, 07. januarja (STA) - V Občini Sveta Ana v Slovenskih goricah je vedno več otrok, ki bi želeli obiskovati vrtec, zato so tamkajšnje oblasti primorane iskati dodatne lokacije za vrtec v bližnji šoli. Jeseni 2018 pa se bodo otroci in njihovi starši že lahko razveselili dveh novih vrtčevskih oddelkov v novem prizidku k obstoječemu vrtcu, ki ga bodo začeli graditi letos.

"Letos je predviden začetek investicije, v naslednjem letu pa predvidevamo njen zaključek," je za STA povedal župan Silvo Slaček.

V zadnjih dveh letih se je namreč zanimanje za vpis v vrtec v Sveti Ani tako povečalo, da so morali vsako leto dodati še eno skupino. "Trenutno rešujemo to s šolskimi prostori, tako da je vrtec v šolskih učilnicah in kabinetih. Izgradnja prizidka je nujna, da rešimo to, tako kot je treba," je pojasnil župan.

V zadnjih letih so v vrtec na novo sprejeli od 25 do 30 otrok, kar Slaček pripisuje dejstvu, da se vedno več staršev odloča za vpis otroka v vrtec. "V občini smo si zastavili politiko, da ne zavrnemo nobenega otroka, ki potrebuje varstvo. Zato zdaj rešujemo stvar z začasnimi rešitvami, z jesenjo 2018 pa računamo, da bo lažje," je povedal.

Trenutno vrtec v Sveti Ani, ki ima skupno šest oddelkov, obiskuje okoli 115 otrok. V novem prizidku bo en jaslični oddelek in en oddelek za višje starostno obdobje s spremljajočimi prostori in povezovalnim hodnikom.

Investicijo, ki jo ocenjujejo na okoli 400.000 evrov, bodo krili iz občinskega proračuna v letih 2017 in 2018. Poleg gradnje kanalizacije in čistilne naprave, ki so jo začeli lani in bo izvedena v štirih letih, je to edini večji investicijski projekt v občini v letošnjem letu.

Preostanek od okoli milijona evrov proračunskih sredstev, namenjenih za investicije, bodo namenili za manjše projekte, kot so obnova nekaterih cest, izgradnja pločnikov in namestitev javne razsvetljave.