c S

Zavod Nefiks že zbira prijave za drugi krog izobraževanj za mlade

03.01.2017 13:32 Ljubljana, 03. januarja (STA) - Po prvem krogu izobraževanj v okviru projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, imenovanih Nefiks 5ke, je med vsemi aktivnimi udeleženci vsak šesti našel službo. Kot so sporočili z Zavoda Nefiks, že zbirajo prijave za nov krog brezplačnih izobraževanj za skupine mladih do 29. leta, ki bodo skupaj razvijali kompetence za nove zaposlitvene možnosti.

Sodelovanje v Nefiks 5kah je odlična priložnost za vse mlade iskalce zaposlitve, saj brezplačne delavnice pripomorejo k razvoju dodatnih kompetenc. Mladi iskalci se v skupinah po pet udeležujejo rednih usposabljanj z računalniškega področja in upravljanja s socialnimi omrežji ter pridobivajo spretnosti, namenjene lažjemu iskanju službe.

Za sodelovanje v projektu Nefiks zaposlitvene rešitve, ki se bo izvajal do marca v več krajih po Sloveniji, se morajo mladi prijaviti do 10. januarja. V tem mesecu sicer zaključujejo s svojim delovanjem Nefiks 5ke v Ravnah na Koroškem, v Celju, Novem mestu, Škofji Loki, Kopru, Novi Gorici, Mariboru in Ljubljani.

Projekt Nefiks zaposlitvene rešitve financira Evropski socialni sklad.