c S

Koprski študenti ponovno oživljajo Kidričevo ulico

24.08.2016 09:08 Koper, 24. avgusta (STA) - Klub študentov občine Koper drevi pripravlja tradicionalno prireditev Oživela ulica 2016. Njen namen je oživiti eno najbolj mrtvih, a nekoč najbolj živahnih koprskih ulic, Kidričevo ulico. Letošnja 17. izvedba te prireditve s programom za različne okuse bo potekala pod temo Flower Power, saj si študenti želijo pisan in rožic poln Koper.

Oživela ulica 2016 bo potekala med 20. in 24. uro. Združevala bo koprske ulice in trge in nudila najatraktivnejši program, navajajo v Klubu študentov občine Koper.

Prizorišča so razdelili na različne kotičke za različne generacije in okuse. Med drugim se bodo na Kidričevi ulici predstavila obalna društva, tam bo organiziran tudi ustvarjalni kotiček. Na glasbenem prizorišču v Taverni bodo potekali nastopi različnih zasedb, alternativni kotiček bo na Titovem trgu.

Otroški kotiček bo v atriju Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem, v Kantini bodo v štirih krogih potekali hitri zmenki. Na Muzejskem trgu bo kulturni kotiček z več dogodki, na Carpacciovem trgu, kjer bo potekal tudi dobrodelni srečelov, pa bo urejen športno-adrenalinski kotiček.

"Letošnja Oživela ulica temelji na sodelovanju, miru in ljubezni - zato smo se za osrednjo temo prireditve odločili za Flower Power. Na dan Oživele ulice bi radi naredili Koper pisan in postlan z rožicami," piše na spletni strani Kluba študentov občine Koper.