c S

Zakon o osnovni šoli skozi pogovor

19.06.2017 Na temo novele Zakona o osnovni šoli je z dne, 14. junija 2017, direktor ZRSŠ dr. Vinko Logaj sodeloval v oddaji Studio ob 17-ih na Prvem programu Radia Slovenija.

V oddaji so bili gostje še dr. Andreja Barle Lakota, državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ravnatelj Osnovne šole Prule Dušan Merc, Gregor Pečan, predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije in ravnatelj Osnovne šole Janka Modra, Dol pri Ljubljani. Anton Meden iz Zveze aktivov svetov staršev Slovenije je predstavil »skrbi« staršev glede predlaganih sprememb, v oddaji pa so sogovorniki predstavili svoje poglede na novosti, zajete v noveli zakona, ki bodo po javni razpravi v praksi zaživele jeseni prihodnje leto.

Novela zakona med drugim predvideva obvezen tuj jezik v prvem razredu, dva tuja jezika od sedmega razreda naprej, več ur športne vzgoje ter novo organiziranost podaljšanega bivanja in spremembe na področju nacionalnega preverjanja znanja.

Dr. Logaj je poudaril, da hitre spremembe v šolskem sistemu niso vedno dobre in ne dajejo odličnih rezultatov, zato jih je potrebno dobro premisliti, saj je bilo programu osnovne šole z leti dodanih veliko vsebin oziroma predmetov.

Povezavo do posnetka pogovora najdete tukaj.

Vir: ZRSŠ, 15. 6. 2017


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.