c S

Poslanica ministrice ob zaključku šolskega leta

22.06.2016

Spoštovane in spoštovani vsi zaposleni v osnovnih in srednjih šolah, dovolite mi, da vam vsem najprej iskreno čestitam, se zahvalim za vse opravljeno delo v še enem šolskem letu. Vem, kako odgovorno in kakovostno opravljate to delo. Hvala vsem za vsakodnevni doprinos k temu, da lahko, tudi v primerjavi z drugimi, povemo, da je slovenska šola dobra šola.

Ob srečanjih z vami vedno in znova vidim, koliko predanosti, koliko truda vložite, da naša šola ostane kakovostna in da to kakovost še krepimo, da ohranja in spodbuja radovednost, ustvarjalnost, inovativnost mladih, in predvsem - da spodbuja mlade k zavedanju, da je znanje vrlina in vrednota.

Skupaj s starši skrbite za osebnostno rast učencev in z osebno zavzetostjo sooblikujete njihove temeljne vrednote. S tem pomembno vplivate na razvoj ne le mladih, ampak celotne družbe.
Pri tem pa je ključno krepiti zaupanje: med učenci, učitelji, starši.  Pri razumevanju življenja, v katerega vstopajo otroci in mladi, jim bodimo zato tudi v najprej v oporo.

V tem šolskem letu smo pogosto izmenjevali mnenja, jih sooblikovali,  iskali rešitve. Želim si, da bi v takšnem, konstruktivnem dialogu, tudi vnaprej skupaj gradili naše šolsko polje.

Prepričana sem, da vsi z iskrenim namenom, da slovenski šolski sistem naredimo še bolj kakovosten. Za otroke, mlade, vse vas, nas.

Na prijetne počitnice in srečno v poletju,

dr. Maja Makovec Brenčič
ministrica

Vir: MIZS


Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.