c S

Plačilo dodatnih učnih ur pouka

19.10.2015 Učna obveznost učitelja je na primer 22 ur, ravnatelj pa mu ob začetku šolskega leta določi še štiri dodatne učne ure pouka, češ da je to prispevek za počitnice. Dogaja se, da ima učitelj na eni šoli to plačano kot povečan obseg dela, na drugi šoli pa kot prispevek ur za pouka proste dni. Od česa sta odvisna obravnava in plačilo dodatnih učnih ur pouka učiteljem v osnovnih šolah?

Delovna obveznost učiteljev je opredeljena v prvem odstavku 119. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI) in obsega pouk in druge oblike organiziranega dela z učenci, vajenci, dijaki oziroma študenti višjih šol (t. i. učna obveznost), pripravo na pouk, popravljanje in ocenjevanje izdelkov in drugo delo, potrebno za uresničitev izobraževalnega programa.

Tedenska učna obveznost učiteljev osnovnih šol je določena v 120. členu ZOFVI in znaša največ 22 ur, v oddelkih podaljšanega bivanja in v bolnišničnih oddelkih pa največ 25 ur v okviru z zakonom in kolektivno pogodbo določenega tedenskega polnega delovnega časa.

Delovni čas učiteljev osnovnih šol je zaradi upoštevanja šolskega koledarja neenakomerno razporejen, zato se jim upošteva polni delovni čas kot povprečna delovna obveznost v obdobju, ki ne sme biti daljše od šest mesecev (šesti in sedmi odstavek 148. člena Zakona o delovnih razmerjih).

Strokovni delavec v javni šoli ima pravico do najmanj 20 delovnih dni letnega dopusta, porabi pa ga lahko v času trajanja šolskih počitnic, ki jih določi minister s šolskim koledarjem, vendar najdlje do konca šolskega leta v naslednjem letu (prvi in drugi odstavek 125. člena ZOFVI ter 36. člen Zakona o osnovni šoli).

Ob upoštevanju navedenega obravnava in plačilo dodatnih učnih ur pouka učiteljem v osnovnih šolah nista odvisna od njihove tedenske učne obveznosti, temveč od dolžine njihovega letnega dopusta. Učitelji, ki imajo letnega dopusta manj, kot trajajo šolske počitnice, lahko manjkajoče dni nadomestijo med letom z dodatnimi urami učne obveznosti, ki se jim bodo upoštevale v okviru neenakomerne razporeditve delovnega časa. V tem primeru se jim bodo te ure štele kot "prispevek" za počitnice. Učiteljem, ki z letnim dopustom lahko pokrijejo celotni čas šolskih počitnic, pa se bodo dodatne ure učne obveznosti izplačale bodisi kot nadure bodisi kot povečan obseg dela.

Objavljeno: Pravna praksa, letnik 2015, številka 38

*Še več člankov iz rubrike: Vprašanja & Odgovori (Pravne prakse) s področja Vzgoje, izobraževanja in športa lahko kot naročnik portala EDUS prebirate > v zbirki Publikacije.

Če niste naročnik, vas vabimo, da nam pošljete povpraševanje za naročništvo > na portal EDUS.





Članki izražajo stališča avtorjev, in ne nujno organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva portala EDUS.